titoli, abstracts, parole chiave >>>
Items where Discipline is "Area 03 - Scienze chimiche > CHIM/10 Chimica degli alimenti"
Up a level
Export as [feed] RSS 2.0 [feed] RSS 1.0 [feed] Atom
Group by: Creators | Item Type
Number of items at this level: 8.

Article

Barberis, Antonio and Spissu, Ylenia and Bazzu, Gianfranco and Fadda, Angela and Azara, Emanuela and Sanna, Daniele and Schirra, Mario and Serra, Pier Andrea (2014) Development and characterization of an ascorbate oxidase-based sensor–biosensor system for telemetric detection of AA and antioxidant capacity in fresh orange juice. Analytical chemistry, Vol. 86 (17), p. 8727-8734. ISSN 0003-2700. eISSN 1520-6882. Article.

D'Aquino, Salvatore and Fadda, Angela and Barberis, Antonio and Palma, Amedeo and Angioni, Alberto and Schirra, Mario (2013) Combined effects of potassium sorbate, hot water and thiabendazole against green mould of citrus fruit and residue levels. Food Chemistry, Vol. 141 (2), p. 858-864. ISSN 0308-8146. Article.

Gavini, Elisabetta and Alamanni, Maria Cristina Paolina and Cossu, Massimo and Giunchedi, Paolo (2005) Tabletted microspheres containing Cynara scolymus (var. Spinoso sardo) extract for the preparation of controlled release nutraceutical matrices. Journal of Microencapsulation , Vol. 22 (5), p. 487-499. eISSN 1464-5246. Article.

Petretto, Giacomo Luigi and Cossu, Massimo and Alamanni, Maria Cristina Paolina (2014) Phenolic content, antioxidant and physico-chemical properties of Sardinian monofloral honeys. International journal of food science & technology , in press. ISSN 0950-5423. eISSN 1365-2621. Article.

Vessela, Kancheva and Slavova-Kazakova, Adriana and Fabbri, Davide and Dettori, Maria Antonietta and Delogu, Giovanna and Janiak, Michal and Amarowicz, Ryszard (2014) Protective effects of equimolar mixtures of monomer and dimer of dehydrozingerone with α-tocopherol and/or ascorbyl palmitate during bulk lipid autoxidation. Food Chemistry, Vol. 157 , p. 263-274. ISSN 0308-8146. Article.

Conference or Workshop Item

Coloru, Gavina and Cossu, Massimo and Alamanni, Maria Cristina Paolina (2006) Caratterizzazione della frazione polifenolica di mieli sardi di origini floreali diverse e valutazione della loro attività antiossidante. In: SardiniaChem 2006: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 5 Giugno 2006, Cagliari, Italia. Conference or Workshop Item.

Coloru, Gavina and Cossu, Massimo and Alamanni, Maria Cristina Paolina (2006) Composizione polifenolica e capacità  antiradicalica "in vitro" di estratti di frutti di corbezzolo (Arbutus unedo L.) in differenti stadi di maturazione. In: SardiniaChem 2006: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 5 Giugno 2006, Cagliari, Italia. Conference or Workshop Item.

Doctoral Thesis

Piga, Carlo (2008) Messa a punto e validazione di metodologie analitiche impieganti marker enzimatici endogeni per l'individuazione di blandi trattamenti termici su prodotti del comparto lattiero-caseario. Studi e applicazione sul latte e formaggi ovini sardi. Doctoral Thesis.

This list was generated on Thu Dec 18 20:43:07 2014 CET.