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Items where Discipline is "Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/15 Scienze e tecnologie alimentari"
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A

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > (1996) Risposta alla frigoconservazione di alcune cultivar di pere estive del germoplasma autoctono. In: Biodiversità e produzioni biologiche: atti del 2. Convegno nazionale, 11 giugno 1996, Matera, Italia. Potenza, Centro interuniversitario per le ricerche, conservazione ed utilizzazione del germoplasma mediterraneo (C.I.G.M.). p. 227-244. Conference or Workshop Item.

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Continella, Giovanni (1999) Risposta di frutti di nespolo del Giappone della cv "palermitana" alla conservazione refrigerata. In: I fruttiferi tropicali e subtropicali in Italia: convegno nazionale, 5-6 novembre 1999, Ragusa, Italia. Catania, Università degli studi di Catania, Facoltà di Agraria. p. 99-100. Conference or Workshop Item.

Angioloni, Alessandro and Acunzo, Giusi and Piga, Antonio <1965- > and Sanna, M. and Belletti, Nicoletta and Dalla Rosa, Marco (2004) Valutazione delle caratteristiche fisiche e strutturali di un prodotto da forno durante la conservazione (Spianata di Ozieri). In: Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare: atti del 6. Congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti (CISETA), 18-19 settembre 2003, Cernobbio, Italia. Pinerolo, Chiriotti Editori. p. 538-544. ISBN 978-88-85022-82-9. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy (1995) Fungicide effect of volatile compounds of Thymus capitatus essential oil. In: International Symposium on the Quality of Fruit and Vegetables : the Influence of Pre- and Post-Harvest Factors and Technology, September 20-24, 1993, Chania, Greece. Leiden, International Society for Horticultural Science. p. 593-600. (Acta Horticulturae, 379). ISBN 978-90-66053-46-5. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > (1995) Thymus capitatusessential oil reducing citrus fruit decay. In: Postharvest physiology, pathology and technologies for horticultural commodities: recent advances: proceedings of the International symposium, 16-21 January 1994, Agadir, Morocco. Rabat, Institut Agronomique et Vétérinaire Hassan II. p. 426-428. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1996) Effect of TBZ, acetaldehyde, citral and Thymus capitatus essential oil on 'Minneola' tangelo fruit decay. In: 8th International citrus congress: proceedings, 12-17 May 1996, Sun City Resorth, South Africa. Riverside, International Society of Citriculture. Vol. 1. p. 406-409. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy (1994) Effectiveness of Thymus capitatus aerosol application at subatmospheric pressure to control green mold on "avana" mandarin fruit. In: International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, 30 August-3 September 1993, Kecskemét, Hungary. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 382-386. (Acta Horticulturae, 368). ISBN 978-90-66052-36-9. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy (1993) The Use of Thymus capitatus essential oil under vacuum conditions to control Penicillium digitatum development on citrus fruit. In: International Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, March 22-25, 1993, Tiberias on the Sea of Galilee, Israel. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 147-153. (Acta Horticulturae, 344). ISBN 978-90-66054-65-3. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and Quadu, Franca and Ghibellini, Antonella (1993) Influenza della temperatura sulle caratteristiche qualitative delle arance. Il Freddo, Vol. 5 (47), p. 436-441. ISSN 0016-0296. Article.

C

Campus, Raffaele Lorenzo (1978) Il Formaggio di capra prodotto in Sardegna: nota preliminare. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 26 , p. 97-106. ISSN 0562-2662. Article.

Campus, Raffaele Lorenzo and Pulina, Giuseppe and Solinas, B. and Brandano, Paolo (1984) Componenti azotati non proteici del latte della capra sarda. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 31 , p. 183-197. ISSN 0562-2662. Article.

Campus, Raffaele Lorenzo and Vacca, Vincenzo and Madau, Gianluigi and Solinas, B. and Brandano, Paolo (1983) I Componenti azotati del latte della capra sarda. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 30 , p. 77-83. ISSN 0562-2662. Article.

Cappai, Stefano (2010) Analysis of some factors influencing the epidemiology of Bluetongue Virus in ruminants. A hypothesis of control strategy through decrease of Culicoides and their associated damage in farm. Doctoral Thesis.

Cerretani, Lorenzo and Bendini, Alessandra and Del Caro, Alessandra and Piga, Antonio <1965- > and Vacca, Vincenzo and Caboni, Maria Fiorenza and Gallina Toschi, Tullia (2006) Preliminary characterisation of virgin olive oils obtained from different cultivars in Sardinia. European Food Research and Technology, Vol. 222 (3-4), p. 354-361. eISSN 1438-2385. Article.

Coinu, Rita and Carta, Stefania and Urgeghe, Pietro Paolo and Mulinacci, Nadia and Pinelli, Patrizia and Franconi, Flavia and Romani, Annalisa (2007) Dose-effect study on the antioxidant properties of leaves and outer bracts of extracts obtained from Violetto di Toscana artichoke. Food Chemistry, Vol. 101 (2), p. 524-531. ISSN 0308-8146. Article.

Cossu, Annalisa and Posadino, Anna Maria and Giordo, Roberta and Emanueli, Costanza and Sanguinetti, Anna Maria and Piscopo, Amalia and Poiana, Marco and Capobianco, Giampiero and Piga, Antonio <1965- > and Pintus, Gianfranco (2012) Apricot melanoidins prevent oxidative endothelial cell death by counteracting mitochondrial oxidation and membrane depolarization. PLoS One, Vol. 7 (11), e48817. eISSN 1932-6203. Article.

Cozzolino, Carlo Alessio (2013) Modulating the release properties of active compounds from packaging materials by a physicochemical/nanotechnology approach. Doctoral Thesis.

Cozzolino, Carlo Alessio and Blomfeldt, Thomas O.J. and Nilsson, Fritjof and Piga, Antonio <1965- > and Piergiovanni, Luciano and Farris, Stefano (2012) Dye release behavior from polyvinyl alcohol films in a hydro-alcoholic medium: influence of physicochemical heterogeneity. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, Vol. 403 , p. 45-53. eISSN 1873-4359. Article.

Cozzolino, Carlo Alessio and Nilsson, Fritjof and Iotti, Marco and Sacchi, Benedetta and Piga, Antonio <1965- > and Farris, Stefano (2013) Exploiting the nano-sized features of microfibrillated cellulose (MFC) for the development of controlled-release packaging. Colloids and Surfaces B: Biointerfaces, Vol. 110 , p. 208-216. eISSN 1873-4367. Article.

Culeddu, Nicola and D'hallewin, Guy and Nguyen, T. A. (2006) Applicazione dell'MRI ai prodotti agroalimentari: analisi del profilo dell'acqua durante la conservazione. In: SardiniaChem 2006: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 5 giugno 2006, Cagliari, Italia. Conference or Workshop Item.

D

D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Pilo, Giuseppina and Sassu, Maria M. (1996) Influenza di alcuni fungicidi sullo sviluppo dei marciumi in frutti di fico d'India frigoconservati. Italus Hortus, Vol. 3 (4), p. 32-37. ISSN 1127-3496. Article.

D'Aquino, Salvatore and Molinu, Maria Giovanna and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2001) Influence of film wrapping on quality maintenance of "Salustiana" oranges held in shelf-life conditions. Italian Journal of Food Science, Vol. 13 (1), p. 87-100. ISSN 1120-1770. Article.

D'Aquino, Salvatore and Palma, Amedeo and Schirra, Mario and Continella, Alberto and Tribulato, Eugenio and La Malfa, Stefano (2010) Influence of film wrapping and fludioxonil application on quality of pomegranate fruit. Postharvest Biology and Technology, Vol. 55 (2), p. 121-128. ISSN 0925-5214. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1999) Condition of film wrapped "Fairchild" fruits held in shelf-life conditions. In: Challenges on packaging in 21st century: 11th IAPRI world conference on packaging, 7-9 July 1999, Singapore. Singapore, TÜV SÜD PSB. p. 191-202. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Conservabilità di cultivar di pero e melo del germoplasma autoctono. In: Caratterizzazione dei prodotti alimentari dell'area sardo-corsa: Progetto Interreg I, settore agroalimentare: atti conclusivi sull'attività svolta, 11 aprile 1997, Sassari, Italia. Sassari, Università degli studi di Sassari - Regione autonoma della Sardegna. p. 82-92. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Effect of high temperature conditioning, fungicide treatment and film wrapping on the keeping quality of 'Nova' tangelo during cold storage. Packaging Technology and Science, Vol. 10 (6), p. 295-309. eISSN 1099-1522. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2002) "San Giovanni", "San Giovanni Arrubia" e "Di Luglio": tre cultivar precocissime di melo del germoplasma autoctono. In: Produzioni alimentari e qualità della vita: atti del Convegno internazionale = Food production and the quality of life: proceedings of the International congress, 4-8 settembre 2000, Sassari, Italia. Sassari, CNR, Istituto per la fisiologia della maturazione e della conservazione del frutto e delle specie arboree mediterranee. Vol. 2. p. 563-570. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Angioni, M. (2000) Influenza del condizionamento termico e del confezionamento con film plastico sulla conservabilità della pera "Camusina Grande". In: Biodiversità: germoplasma locale e sua valorizzazione: atti del 4. Convegno nazionale, 8-11 settembre 1998, Alghero, Italia. Sassari, Carlo Delfino editore. p. 543-546. ISBN 88-7138-191-2. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Continella, Giovanni (1999) Il Confezionamento con film plastico riduce le alterazioni dei frutti di avocado in frigoconservazione e ne prolunga la vita postraccolta. In: I fruttiferi tropicali e subtropicali in Italia: convegno nazionale, 5-6 novembre 1999, Ragusa, Italia. Catania, Università degli studi di Catania, Facoltà di Agraria. p. 27-28. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Continella, Giovanni (1997) Influenza del confezionamento con film plastico sulla maturazione di frutti di avocado (Persea americana Mill.) cv Hass frigoconservati. Italus Hortus, Vol. 4 (4), p. 39-48. ISSN 1127-3496. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and McCollum, T. G. (1998) Film wrapping delays ageing of 'Minneola' tangelos under shelf-life conditions. Postharvest Biology and Technology, Vol. 14 (1), p. 107-116. ISSN 0925-5214. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna (1998) Decay control of "Femminello Santa Teresa" lemon fruits by prestorage high temperature conditioning. In: Non conventional methods for the control of postharvest disease and microbiological spoilage: proceedings of the COST 914 COST 915 joint workshop, October 9-11, 1997, Bologna, Italy. Luxembourg, Office for Official Publications of the European Communities. p. 221-226. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna and Delogu, M. (1998) Influenza del confezionamento con film plastici sul mantenimento qualitativo del tangelo "Page" in shelf-life. In: 4. Giornate scientifiche SOI - Società Orticola Italiana, 1-3 aprile 1998, Sanremo, Italia. Firenze, Società Orticola italiana. p. 305-306. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna and Mura, Domenico (1998) Response of cactus pear fruit to high temperature conditioning and film wrapping. In: Non conventional methods for the control of postharvest disease and microbiological spoilage: proceedings of the COST 914 COST 915 joint workshop, October 9-11, 1997, Bologna, Italy. Luxembourg, Office for Official Publications of the European Communities. p. 263-268. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Pala, Mario (2000) Caratteristiche merceologiche e conservabilità di alcune cultivar di melo del germoplasma locale. In: Biodiversità: germoplasma locale e sua valorizzazione: atti del 4. Convegno nazionale, 8-11 settembre 1998, Alghero, Italia. Sassari, Carlo Delfino editore. p. 317-320. ISBN 88-7138-191-2. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Tribulato, Eugenio (1996) Improvement of the postharvest keeping quality of "Miho" satsuma fruits by heat, Semperfresh, and film wrapping. Advances in Horticultural Science, Vol. 10 (1), p. 15-19. eISSN 1592-1573. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Continella, Giovanni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1996) Effect of prestorage high temperature conditioning on fruit quality, respiration and ethylene production of 'Hass' avocado fruit. Advances in Horticultural Science, Vol. 10 (3), p. 167-172. eISSN 1592-1573. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Molinu, Maria Giovanna and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Papoff, Claudio (1998) Maintaining quality attributes of "Craxiou de porcu" fresh fig fruit in simulated marketing conditions by modified atmosphere. In: First International Symposium on Fig, 24-28 June 1997, Izmir, Turkey. Leuven, International Society for Horticultural Science. p. 289-294. (Acta Horticulturae, 480). ISBN 978-90-66057-51-7. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Petretto, Antonio Aldo and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1998) Respiration rate and in-package gas evolution of "Okitsu" satsuma fruits held in shelf-life condition. In: 14th International Congress for Plastics in Agriculture, CIPA: proceedings, March 9-15, 1997, Tel Aviv, Israel. Jerusalem, Laser Pages. p. 626-632. ISBN 965-90044-2-7. Conference or Workshop Item.

D'hallewin, Guy and Arras, Giovanni and Castia, T. and Piga, Antonio <1965- > (1994) Reducing decay of Avana mandarin fruit by the use of UV, heat and thiabendazole treatments. In: International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, 30 August-3 September 1993, Kecskemét, Hungary. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 387-394. (Acta Horticulturae, 368). ISBN 978-90-66052-36-9. Conference or Workshop Item.

D'hallewin, Guy and Mura, Domenico and Piga, Antonio <1965- > and Pala, Mario and Lovicu, Gianni (1994) Rootstock effects on postharvest physiological and pathological behaviour of "Avana" mandarin. In: International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, 30 August-3 September 1993, Kecskemét, Hungary. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 395-402. (Acta Horticulturae, 368). ISBN 978-90-66052-36-9. Conference or Workshop Item.

D'hallewin, Guy and Schirra, Mario and Manueddu, Enzo and Piga, Antonio <1965- > and Ben-Yehoshua, Shimshon (1999) Scoparone and scopoletin accumulation and ultraviolet-C induced resistance to postharvest decay in oranges as influenced by harvest date. Journal of the American Society for Horticultural Science, Vol. 124 (6), p. 702-707. ISSN 0003-1062. Article.

Del Caro, Alessandra and Azara, Emanuela and Delogu, Giovanna and Pinna, Ivo and Piga, Antonio <1965- > (2006) Oligomeric anthocyanin formation in black table olives during anaerobic processing. European Food Research and Technology, Vol. 223 (6), p. 749-754. eISSN 1438-2385. Article.

Del Caro, Alessandra and Cacciotto, Adriana Fedela and Fenu, Paolo Antonio Maria and Piga, Antonio <1965- > (2007) Ruolo della microssigenazione sul contenuto fenolico, colore e attività antiossidante del vino rosso sardo Cagnulari. Infowine: rivista internet di viticoltura ed enologia, Vol. 9 (3), p. 1-8. eISSN 1826-1590. Article.

Del Caro, Alessandra and Cacciotto, Adriana Fedela and Fenu, Paolo Antonio Maria and Piga, Antonio <1965- > (2010) Polyphenols, colour and antioxidant activity changes in four italian red wines during storage. Acta Alimentaria, Vol. 39 (2), p. 192-210. eISSN 1588-2535. Article.

Del Caro, Alessandra and Fadda, Costantino and Fancellu, Francesca and Marongiu, Antonella and Milella, Giangiacomo (2009) Variazioni compositive durante l’affinamento ed invecchiamento della Vernaccia. In: Tornata accademica del 2009: la vernaccia di Oristano, 15-16 maggio 2009, Oristano, Italia. [S.l.], Accademia Italiana della Vite e del Vino. p. 79-84. Conference or Workshop Item.

Del Caro, Alessandra and Fadda, Costantino and Sanguinetti, Anna Maria and Urgeghe, Pietro Paolo and Vacca, Vincenzo and Arca, Pietro Paolo and Piga, Antonio <1965- > (2012) Effetto dell’estrazione a basso impatto ossidativo sulla capacità antiossidante in vitro e sulla qualità di oli extra-vergini di oliva della Sardegna. La Rivista italiana delle sostanze grasse, Vol. 89 (4), p. 247-252. ISSN 0035-6808. Article.

Del Caro, Alessandra and Fanara, Cinzia and Genovese, Angelo and Moio, Luigi and Piga, Antonio <1965- > and Piombino, Paola (2012) Free and enzymatically hydrolysed volatile compounds of sweet wines from Malvasia and Muscat grapes (Vitis vinifera L.) grown in Sardinia. South African Journal of Enology and Viticulture, Vol. 33 (1), p. 115-121. ISSN 0253-939X. Article.

Del Caro, Alessandra and Madrau, Monica Assunta and Piga, Antonio <1965- > and Murittu, Gavino and Usai, Giancarlo and Pischedda, Giacomo and Secchi, Nicola (2008) Evoluzione chimico-fisica, sensoriale e della texture di un formaggio fresco pecorino confezionato in atmosfera modificata durante la shelf-life. In: Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare: atti dell'8. Congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti (CISETA), 7-8 maggio 2007, Rho, Italia. Pinerolo, Chiriotti Editori. p. 81-86. ISBN 978-88-96027-00-4. Conference or Workshop Item.

Del Caro, Alessandra and Milella, Giangiacomo and Piga, Antonio <1965- > (2007) Variazioni del contenuto polifenolico in fichi freschi, dopo essiccazione e durante la conservazione. Industrie alimentari, Vol. 46 (474), p. 1149-1152. ISSN 0019-901X. Article.

Del Caro, Alessandra and Piga, Antonio <1965- > (2008) Polyphenol composition of peel and pulp of two Italian fresh fig fruits cultivars (Ficus carica L.). European Food Research and Technology, Vol. 226 (4), p. 715-719. eISSN 1438-2385. Article.

Del Caro, Alessandra and Piga, Antonio <1965- > and Pinna, Ivo and Fenu, Paolo Antonio Maria and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2004) Effect of drying conditions and storage period on polyphenolic content, antioxidant capacity, and ascorbic acid of prunes. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 52 (15), p. 4780-4784. eISSN 1520-5118. Article.

Del Caro, Alessandra and Piga, Antonio <1965- > and Vacca, Vincenzo and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2004) Changes of flavonoids, vitamin C and antioxidant capacity in minimally processed citrus segments and juices during storage. Food Chemistry, Vol. 84 (1), p. 99-105. ISSN 0308-8146. Article.

Del Caro, Alessandra and Piga, Antonio <1965- > and Fenu, Paolo Antonio Maria and Pinna, Ivo and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2004) Influenza dei parametri di processo sulla composizione fenolica e sulla capacità antiossidante delle prugne durante lo stoccaggio. In: Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare: atti del 6. Congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti (CISETA), 18-19 settembre 2003, Cernobbio, Italia. Pinerolo, Chiriotti Editori. p. 1009-1013. ISBN 978-88-85022-82-9. Conference or Workshop Item.

Del Caro, Alessandra and Piga, Antonio <1965- > (2013) Prunes: are they functional foods? In: Alasalvar, Cesarettin and Shahidi, Fereidoon (eds). Dried fruits: phytochemicals and health effects, Oxford, Blackwell Publishing. p. 357-371. eISBN 9781118464663. Book Section.

Del Caro, Alessandra and Sanguinetti, Anna Maria and Fadda, Costantino and Murittu, Gavino and Santoru, Angela and Piga, Antonio <1965- > (2012) Extending the shelf life of fresh ewe’s cheese by modified atmosphere packaging. International Journal of Dairy Technology, Vol. 65 (4), p. 548-554. eISSN 1471-0307. Article.

Del Caro, Alessandra and Sanguinetti, Anna Maria and Madrau, Monica Assunta and Murittu, Gavino and Santoru, Angela and Piga, Antonio <1965- > (2009) Texture and sensory changes of a fresh ewe's cheese packed under different modified atmospheres. Italian Journal of Food Science (Special Issue), p. 225-227. ISSN 1120-1770. Article.

Del Caro, Alessandra and Vacca, Vincenzo and Poiana, Marco and Fenu, Paolo Antonio Maria and Piga, Antonio <1965- > (2006) Influence of technology, storage and exposure on components of extra virgin olive oil (Bosana cv) from whole and de-stoned fruits. Food Chemistry, Vol. 98 (2), p. 311-316. ISSN 0308-8146. Article.

Denti, Mario and Vacca, Vincenzo (1978) Ulteriore contributo alla conoscenza della composizione del latte di pecora di razza sarda. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 26 , p. 58-70. ISSN 0562-2662. Article.

Dore, Antonio and Molinu, Maria Giovanna and Venditti, Tullio and D’Hallewin, Guy (2010) Sodium icarbonate induces crystalline wax generation, activates host-resistance, and increases imazalil level in rind wounds of oranges, improving the control of green mold during shborage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58 (12), p. 7297-7304. eISSN 1520-5118. Article.

F

Fadda, Costantino (2009) Pani tradizionali prodotti con la pasta acida: valutazione delle caratteristiche tecnologiche degli impasti, delle caratteristiche di texture del prodotto finito e cambiamenti durante la fase di conservazione. Doctoral Thesis.

Fadda, Costantino and Angioloni, Alessandro and Piga, Antonio <1965- > and Collar, Concha (2010) Impact of sourdough, yeast and gluten on small and large deformation rheological profiles of durum wheat bread doughs. European Food Research and Technology, Vol. 231 (3), p. 431-440. eISSN 1438-2385. Article.

Fadda, Costantino and Del Caro, Alessandra and Sanguinetti, Anna Maria and Urgeghe, Pietro Paolo and Vacca, Vincenzo and Arca, P.P. and Piga, Antonio <1965- > (2012) Changes during storage of quality parameters and in vitro antioxidant activity of extra virgin monovarietal oils obtained with two extraction technologies. Food Chemistry, Vol. 134 (3), p. 1542-1548. ISSN 0308-8146. eISSN 1873-7072. Article.

Fadda, Costantino and Santos, Eva María and Piga, Antonio <1965- > and Collar, Concha (2010) Innovative traditional Italian durum wheat breads: influence of yeast and gluten on performance of sourdough Moddizzosu breads. Cereal Chemistry, Vol. 87 (3), p. 204-213. ISSN 0009-0352. Article.

Fanara, Cinzia (2011) Evoluzione dei composti polifenolici in vini bianchi della sardegna durante la conservazione in bottiglia e caratterizzazione aromatica. Doctoral Thesis.

Farris, Giovanni Antonio and Madau, Gianluigi and Campus, Raffaele Lorenzo (1982) Influenza dei lieviti «flor» sull'evoluzione delle caratteristiche cromatiche durante la maturazione della Vernaccia di Oristano. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 29 , p. 229-239. ISSN 0562-2662. Article.

Foddai, Marzia and Usai, Marianna and Marchetti, Mauro and Del Caro, Alessandra and Desogus, Roberta and Sanna, Iser and Piga, Antonio <1965- > (2009) Influence of storage time on the composition of volatile compounds of air dried, frozen and freeze dried thyme and rosemary cultivated in Sardinia. Italian Journal of Food Science (Special Issue), p. 27-29. ISSN 1120-1770. Article.

Fois, Simonetta and Fadda, Costantino and Tonelli, Roberto and Sanna, Manuela and Urgeghe, Pietro Paolo and Roggio, Tonina and Catzeddu, Pasquale (2012) Effects of the fermentation process on gas-cell size two-dimensional distribution and rheological characteristics of durum-wheat-based doughs. Food Research International, Vol. 49 (1), p. 193-200. ISSN 0963-9969. eISSN 1873-7145. Article.

Fois, Simonetta and Sanna, Manuela and Stara, Giuseppe and Roggio, Tonina and Catzeddu, Pasquale (2011) Rheological properties and baking quality of commercial durum wheat meals used to make flat crispy bread. European Food Research and Technology, Vol. 232 (4), p. 713-722. ISSN 1438-2377. eISSN 1438-2385. Article.

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