titoli, abstracts, parole chiave >>>
Items where Division is "002 Altri enti e centri di ricerca del Nord Sardegna > CNR-Consiglio Nazionale delle Ricerche > Istituto di scienze delle produzioni alimentari, Sassari"
Up a level
Export as [feed] RSS 2.0 [feed] RSS 1.0 [feed] Atom
Group by: Creators | Item Type
Number of items at this level: 107.

Article

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Chessa, Innocenza and Schirra, Mario and Arras, Giovanni (1982) Frigoconservazione degli agrumi: prime esperienze in Sardegna sulla conservazione delle cultivar di arancio «Washington navel», «Tarocco» e «Valencia late». Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 29 , p. 3-24. ISSN 0562-2662. Article.

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Schirra, Mario and Chessa, Innocenza (1984) Sulla valutazione di cultivar di olivo da mensa: nota II: «Manna» e «Majorca». Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 31 , p. 145-151. ISSN 0562-2662. Article.

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Schirra, Mario and Chessa, Innocenza (1982) Test morfoqualitativi e chimici applicabili ai frutti di agrumi frigoconservati. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 29 , p. 29-47. ISSN 0562-2662. Article.

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Suelzu, R. and Mulas, Maurizio and Mannoni, G. (1986) Patrimonio genetico delle pomacee in Sardegna: il pero: cenni storici e cultivar individuate. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 32 (1985-1986) , p. 120-139. ISSN 0562-2662. Article.

Angioni, Alberto and Dedola, Fabrizio and Garau, Vincenzo Luigi and Schirra, Mario and Caboni, Pierluigi (2011) Fate of iprovalicarb, indoxacarb, and boscalid residues in grapes and wine by GC-ITMS analysis. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59 (12), p. 6806-6812. eISSN 1520-5118. Article.

Arras, Giovanni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Chessa, Innocenza (1984) Studi sui danni da raffreddamento dell'arancio «Valencia late» in relazione allo stadio di maturazione dei frutti e alle temperature di conservazione. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 31 , p. 15-22. ISSN 0562-2662. Article.

Arras, Giovanni and Chessa, Innocenza and Schirra, Mario (1986) Studi sulla suscettibilità alle fisiopatie da raffreddamento dell'arancio "Washington navel" in relazione all'ambiente di produzione. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 32 (1985-1986) , p. 33-41. ISSN 0562-2662. Article.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and Quadu, Franca and Ghibellini, Antonella (1993) Influenza della temperatura sulle caratteristiche qualitative delle arance. Il Freddo, Vol. 5 (47), p. 436-441. ISSN 0016-0296. Article.

Arras, Giovanni and Scherm, Barbara and Migheli, Quirico (2002) Improving biocontrol activity of Pichia guillermondii against post-harvest decay of oranges in commercial packing-houses by reduced concentrations of fungicides. Biocontrol Science and Technology, Vol. 12 (5), p. 547-553. eISSN 1360-0478. Article.

Arras, Giovanni and Usai, Marianna (1991) Response of «Murcott» mandarins to storage temperature. Advances in Horticultural Science, Vol. 5 (3), p. 99-103. eISSN 1592-1573. Article.

Arras, Giovanni and Usai, Marianna (1993) Rind essential oils and juice metabolites of cv. Fortune tangerines under two cold-storage regimes. Advances in Horticultural Science, Vol. 7 (4), p. 133-138. eISSN 1592-1573. Article.

Barberis, Antonio and Fadda, Angela and Schirra, Mario and Bazzu, Gianfranco and Serra, Pier Andrea (2012) Detection of postharvest changes of ascorbic acid in fresh-cut melon, kiwi, and pineapple, by using a low cost telemetric system. Food Chemistry, Vol. 135 (3), p. 1555-1562. eISSN 1873-7072. Article.

Barberis, Antonio and Spissu, Ylenia and Bazzu, Gianfranco and Fadda, Angela and Azara, Emanuela and Sanna, Daniele and Schirra, Mario and Serra, Pier Andrea (2014) Development and characterization of an ascorbate oxidase-based sensor–biosensor system for telemetric detection of AA and antioxidant capacity in fresh orange juice. Analytical chemistry, Vol. 86 (17), p. 8727-8734. ISSN 0003-2700. eISSN 1520-6882. Article.

Castaldi, Paola and Garau, Giovanni and Palma, Amedeo and Deiana, Salvatore Andrea (2012) Formation of biopolymers owing to the oxidation of esculetine by Cu(II) ions in a Ca-polygalacturonate network. Journal of Inorganic Biochemistry, Vol. 108 , p. 30-35. eISSN 1873-3344. Article.

Chessa, Innocenza and D'Aquino, Salvatore and Cossu, A. and Mannu, L. (1992) Epicuticular wax strucutre and accumulation on main-crop fig fruit (Ficus carica L.) during development. Advances in Horticultural Science, Vol. 6 (1), p. 47-54. eISSN 1592-1573. Article.

Chessa, Innocenza and Nieddu, Giovanni and Schirra, Mario (1992) Growth and ripening of main-crop fig. Advances in Horticultural Science, Vol. 6 (3), p. 112-115. eISSN 1592-1573. Article.

D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Pilo, Giuseppina and Sassu, Maria M. (1996) Influenza di alcuni fungicidi sullo sviluppo dei marciumi in frutti di fico d'India frigoconservati. Italus Hortus, Vol. 3 (4), p. 32-37. ISSN 1127-3496. Article.

D'Aquino, Salvatore and Cocco, Arturo and Ortu, Salvatore and Schirra, Mario (2011) Effects of kaolin-based particle film to control Ceratitis capitata (Diptera: Tephritidae) infestations and postharvest decay in citrus and stone fruit. Crop Protection, Vol. 30 (8), p. 1079-1086. eISSN 1873-6904. Article.

D'Aquino, Salvatore and Fadda, Angela and Barberis, Antonio and Palma, Amedeo and Angioni, Alberto and Schirra, Mario (2013) Combined effects of potassium sorbate, hot water and thiabendazole against green mould of citrus fruit and residue levels. Food Chemistry, Vol. 141 (2), p. 858-864. ISSN 0308-8146. Article.

D'Aquino, Salvatore and Fronteddu, Francesco and Usai, Marianna and Palma, Amedeo (2005) Qualitative and physiological properties of "Pompia", a citron-like fruit. Plant Genetic Resources Newsletter, Vol. 143 , p. 40-45. ISSN 1020-3362. Article.

D'Aquino, Salvatore and Molinu, Maria Giovanna and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2001) Influence of film wrapping on quality maintenance of "Salustiana" oranges held in shelf-life conditions. Italian Journal of Food Science, Vol. 13 (1), p. 87-100. ISSN 1120-1770. Article.

D'Aquino, Salvatore and Palma, Amedeo and Schirra, Mario and Continella, Alberto and Tribulato, Eugenio and La Malfa, Stefano (2010) Influence of film wrapping and fludioxonil application on quality of pomegranate fruit. Postharvest Biology and Technology, Vol. 55 (2), p. 121-128. ISSN 0925-5214. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Effect of high temperature conditioning, fungicide treatment and film wrapping on the keeping quality of 'Nova' tangelo during cold storage. Packaging Technology and Science, Vol. 10 (6), p. 295-309. eISSN 1099-1522. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Continella, Giovanni (1997) Influenza del confezionamento con film plastico sulla maturazione di frutti di avocado (Persea americana Mill.) cv Hass frigoconservati. Italus Hortus, Vol. 4 (4), p. 39-48. ISSN 1127-3496. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and McCollum, T. G. (1998) Film wrapping delays ageing of 'Minneola' tangelos under shelf-life conditions. Postharvest Biology and Technology, Vol. 14 (1), p. 107-116. ISSN 0925-5214. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Tribulato, Eugenio (1996) Improvement of the postharvest keeping quality of "Miho" satsuma fruits by heat, Semperfresh, and film wrapping. Advances in Horticultural Science, Vol. 10 (1), p. 15-19. eISSN 1592-1573. Article.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Continella, Giovanni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1996) Effect of prestorage high temperature conditioning on fruit quality, respiration and ethylene production of 'Hass' avocado fruit. Advances in Horticultural Science, Vol. 10 (3), p. 167-172. eISSN 1592-1573. Article.

D'Aquino, Salvatore and Schirra, Mario and Molinu, Maria Giovanna and Tedde, Marco and Palma, Amedeo (2010) Preharvest aminoethoxyvinylglycine treatments reduce internal browning and prolong the shelf-life of early ripening pears. Scientia Horticulturae, Vol. 125 (3), p. 353-360. ISSN 0304-4238. Article.

D'Aquino, Salvatore and Schirra, Mario and Palma, Amedeo and Angioni, Alberto and Cabras, Paolo and Migheli, Quirico (2006) Residue levels and effectiveness of pyrimethanil vs imazalil when using heated postharvest dip treatments for control of Penicillium decay on citrus fruit. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 54 (13), p. 4721-4726. eISSN 1520-5118. Article.

D'hallewin, Guy and Schirra, Mario and Manueddu, Enzo and Piga, Antonio <1965- > and Ben-Yehoshua, Shimshon (1999) Scoparone and scopoletin accumulation and ultraviolet-C induced resistance to postharvest decay in oranges as influenced by harvest date. Journal of the American Society for Horticultural Science, Vol. 124 (6), p. 702-707. ISSN 0003-1062. Article.

Deiana, Salvatore Andrea and Deiana, Luca and Palma, Amedeo and Premoli, Alessandra Maria and Senette, Caterina (2009) Accumulation of metal ions by pectinates. Geophysical Research Abstracts, Vol. 11 (6780). eISSN 1607-7962. Article.

Deiana, Salvatore Andrea and Gessa, Carlo Emanuele and Palma, Amedeo and Premoli, Alessandra Maria and Senette, Caterina (2003) Influence of organic acids exuded by plants on the interaction of copper with the polysaccharidic components of the rootmucilages. Organic Geochemistry, Vol. 34 (5), p. 651-660. eISSN 1873-5290. Article.

Deiana, Salvatore Andrea and Palma, Amedeo and Premoli, Alessandra Maria and Senette, Caterina (2007) Possibile role of the polyuronic components in accumulation and mobilization of iron and phosphate at the soil-root interface. Plant Physiology and Biochemistry, Vol. 45 (5), p. 341-349. eISSN 1873-2690. Article.

Dore, Antonio and Molinu, Maria Giovanna and Venditti, Tullio and D’Hallewin, Guy (2010) Sodium icarbonate induces crystalline wax generation, activates host-resistance, and increases imazalil level in rind wounds of oranges, improving the control of green mold during shborage. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58 (12), p. 7297-7304. eISSN 1520-5118. Article.

Fadda, Angela and Mulas, Maurizio (2010) Chemical changes during myrtle (Myrtus communis L.) fruit development and ripening. Scientia Horticulturae, Vol. 125 (3), p. 477-485. ISSN 0304-4238. Article.

Fatichenti, Fabrizio and Mura, Domenico and Farris, Giovanni Antonio and Deiana, Pietrino (1977) Prove di tossicità da S C P nell'ovino: nota 7.: rilievi sul comportamento della microflora ruminale. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 25 , p. 224-235. ISSN 0562-2662. Article.

Fiori, Stefano and Fadda, Angela and Giobbe, Sara and Berardi, Enrico Giuseppe Roberto and Migheli, Quirico (2008) Pichia angustais an effective biocontrol yeast against postharvest decay of apple fruit caused by Botrytis cinerea and Monilia fructicola. FEMS Yeast Research, Vol. 8 (6), p. 961-963. eISSN 1567-1356. Article.

Frau, Antonio Maria and Pala, Mario and Nieddu, Giovanni and Ibba, Ilario (1986) Confronto tra cultivar di mandorlo in diverse condizioni colturali: risultati al settimo anno di attività. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 32 (1985-1986) , p. 141-150. ISSN 0562-2662. Article.

Gambella, Filippo and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Vacca, Vincenzo and D'hallewin, Guy (2000) Effect of different pretreatments on drying of green table olives (Ascolana tenera var.). Grasas y Aceites, Vol. 51 (3), p. 173-176. eISSN 1988-4214. Article.

Giobbe, Sara and Marceddu, Salvatore and Scherm, Barbara and Zara, Giacomo and Mazzarello, Vittorio Lorenzo Giuseppe and Budroni, Marilena and Migheli, Quirico (2007) The Strange case of a biofilm-forming strain of Pichia fermentans, which controls Monilinia brown rot on apple but is pathogenic on peach fruit. FEMS Yeast Research, Vol. 7 (8), p. 1389-1398. eISSN 1567-1356. Article.

Merolli, Antonio and Rocchi, Lorenzo and Catalano, Francesco and Planell, Josep Anton and Engel, Elisabeth and Martínez, Elena and Sbernardori, Maria Chiara and Marceddu, Salvatore and Tranquilli Leali, Paolo (2009) In vivo regeneration of rat sciatic nerve in a double-halved stitch-less guide: a pilot-study. Microsurgery, Vol. 29 (4), p. 310-318. eISSN 1098-2752. Article.

Mulas, Maurizio and Fadda, Angela and Angioni, Alberto (2013) Effect of maturation and cold storage on the organic acid composition of myrtle fruits. Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 93 (1), p. 37-44. ISSN 0022-5142. eISSN 1097-0010. Article.

Mulas, Maurizio and Ibba, Mauro (1994) Intermittent warming effects on postharvest cold storage of 'Fortune' mandarins. Advances in Horticultural Science, Vol. 8 (4), p. 205-209. eISSN 1592-1573. Article.

Mulas, Maurizio and Spano, Donatella Emma Ignazia and Pellizzaro, Grazia and D'Hallewin, Guy (1992) Rooting of Opuntia ficus-indica Mill. young cladodes. Advances in Horticultural Science, Vol. 6 (1), p. 44-46. eISSN 1592-1573. Article.

Palma, Amedeo and D'Aquino, Salvatore and Vanadia, S. and Angioni, Alberto and Schirra, Mario (2013) Cold quarantine responses of ‘Tarocco’ oranges to short hot water and thiabendazole postharvest dip treatments. Postharvest biology and technology, Vol. 78 , p. 24-33. eISSN 1873-2356. Article.

Pani, Giovanna and Scherm, Barbara and Azara, Emanuela and Balmas, Virgilio and Jahanshiri, Zahra and Carta, Paola and Fabbri, Davide and Dettori, Maria Antonietta and Fadda, Angela and Dessì, Alessandro and Dallocchio, Roberto and Migheli, Quirico and Delogu, Giovanna (2014) Natural and natural-like phenolic inhibitors of type B trichothecene in vitro production by the wheat (Triticum sp.) pathogen Fusarium culmorum. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 62 (22), p. 4969-4978. ISSN 0021-8561. eISSN 1520-511. Article.

Papoff, Claudio and Battacone, Gianni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Milella, Giangiacomo and Gambella, Filippo and Vodret, Antonio and Piga, Antonio <1965- > and Pretti, Luca and Farris, Giovanni Antonio (1997) La Deumidificazione su piccola scala dei frutti di fico. Industrie alimentari, Vol. 36 (9), p. 995-1000. ISSN 0019-901X. Article.

Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'Aquino, Salvatore and Rosas, Giuseppe and Careddu, Marco (1996) Variazioni della qualità di frutti di mandarino Fremont frigoconservati in confezioni con film plastico. Italus Hortus, Vol. 3 (5), p. 3-9. ISSN 1127-3496. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Effetti dell'applicazione per breve periodo di un'atmosfera a bassa concentrazione d'ossigeno sui parametri qualitativi dei frutti di tangelo "Page". Italus Hortus, Vol. 4 (1), p. 9-15. ISSN 1127-3496. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Continella, Giovanni (1996) Effect of packaging and coating on fruit quality changes of loquat during three cold storage regimes. Advances in Horticultural Science, Vol. 10 (3), p. 120-125. eISSN 1592-1573. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Emonti, Giuseppina and Farris, Giovanni Antonio (2000) Influence of storage temperature on shelf-life of minimally processed cactus pear fruits. Lebensmittel-Wissenschaft und-Technologie, Vol. 33 (1), p. 15-20. ISSN 0023-6438. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Papoff, Claudio (1995) Influenza del confezionamento con film plastici sulla conservazione del fico. Italus Hortus, Vol. 5-6 (2), p. 3-7. ISSN 1127-3496. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Piergiovanni, Luciano (1997) Poliethylene film packaging affects quality of "Lisbon" lemons during long-term storage. Italian Journal of Food Science, Vol. 9 (1), p. 25-35. ISSN 1120-1770. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Schirra, Mario (1996) Storage life and quality attributes of cactus pears cultivar "Gialla" as affected by packaging. Agricoltura mediterranea, Vol. 126 (3), p. 423-427. ISSN 0394-0438. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Influence of film wrapping and UV irradiation on cactus pear fruit quality after storage. Packaging Technology and Science, Vol. 10 (1), p. 59-68. eISSN 1099-1522. Article.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1998) Evolution of respiration rate, internal CO2 or O2 and resistance to gas diffusion of anaerobic exposed and waxed 'Miho' satsuma fruits during market life. Advances in Horticultural Science, Vol. 12 (3), p. 132-137. eISSN 1592-1573. Article.

Piluzza, Giovanna Antonia Maria and Delogu, Giovanna and Cabras, Antonietta and Marceddu, Salvatore and Bullitta, Simonetta Maria (2013) Differentiation between fiber and drug types of hemp (Cannabis sativa L.) from a collection of wild and domesticated accessions. Genetic Resources and Crop Evolution, Vol. 60 (8), p. 2331-2342. ISSN 0925-9864. Article.

Sanna, Vanna and Roggio, Anna Maria and Posadino, Anna Maria and Cossu, Annalisa and Marceddu, Salvatore and Mariani, Alberto and Alzari, Valeria and Uzzau, Sergio and Pintus, Gianfranco and Sechi, Mario (2011) Novel docetaxel-loaded nanoparticles based on poly(lactide-co-caprolactone) and poly(lactide-co-glycolide-co-caprolactone) for prostate cancer treatment: formulation, characterization, and cytotoxicity studies. Nanoscale Research Letters, Vol. 6 , p. 1-20. eISSN 1556-276X. Article.

Sanna, Vanna and Pintus, Gianfranco and Roggio, Anna Maria and Punzoni, Stefania and Posadino, Anna Maria and Arca, Alessandro and Marceddu, Salvatore and Bandiera, Pasquale and Uzzau, Sergio and Sechi, Mario (2011) Targeted Biocompatible Nanoparticles for the Delivery of (−)-Epigallocatechin 3-Gallate to Prostate Cancer Cells. Journal of Medicinal Chemistry, Vol. 54 (5), p. 1321-1332. eISSN 1520-4804. Article.

Scherm, Barbara and Ortu, Giuseppe and Muzzu, Andrea and Budroni, Marilena and Arras, Giovanni and Migheli, Quirico (2003) Biocontrol activity of antagonistic yeasts against Penicillium expansum on apple. Journal of Plant Pathology, Vol. 85 (3), p. 205-213. ISSN 1125-4653. Article.

Schirra, Mario and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'hallewin, Guy and Pala, Mario and Ruggiu, R. (1997) Response of Tarocco oranges to picking date, postharvest hot water dips, and chilling storage temperature. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 45 (8), p. 3216-3220. eISSN 1520-5118. Article.

Schirra, Mario and D'Aquino, Salvatore and Cabras, Paolo and Angioni, Alberto (2011) Control of postharvest diseases of fruit by heat and fungicides: efficacy, residue levels, and residue persistence. A review. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59 (16), p. 8531-8542. eISSN 1520-5118. Article.

Schirra, Mario and D'Aquino, Salvatore and Mulas, Maurizio and Melis, Rita Anna Maria and Giobbe, Sara and Migheli, Quirico and Garau, Anna and Angioni, Alberto and Cabras, Paolo (2008) Efficacy of heat treatments with water and fludioxonil for postharvest control of blue and gray molds on inoculated pears and fludioxonil residues in fruit. Journal of Food Protection, Vol. 71 (5), p. 967-972. ISSN 0362-028X. Article.

Schirra, Mario and D'Aquino, Salvatore and Palma, Amedeo and Angioni, Alberto and Cabras, Paolo and Migheli, Quirico (2006) Residues of the quinone outside inhibitor fungicide trifloxystrobin after postharvest dip treatments to control Penicillium spp. on citrus fruit. Journal of Food Protection, Vol. 69 (7), p. 1646-1652. ISSN 0362-028X. Article.

Schirra, Mario and D'Aquino, Salvatore and Palma, Amedeo and Marceddu, Salvatore and Angioni, Alberto and Cabras, Paolo and Scherm, Barbara and Migheli, Quirico (2005) Residue level, persistence, and storage performance of citrus fruit treated with fludioxonil. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 53 , p. 6718-6724. eISSN 1520-5118. Article.

Schirra, Mario and Mulas, Maurizio (1995) Influence of postharvest hot-water dip and imazalil-fungicide treatments on cold-stored «di massa» lemons. Advances in Horticultural Science, Vol. 9 (1), p. 43-46. eISSN 1592-1573. Article.

Schirra, Mario and Mulas, Maurizio (1993) Keeping quality of 'Oroblanco' grapefruit-type as affected by hot dip treatments. Advances in Horticultural Science, Vol. 7 (2), p. 73-76. eISSN 1592-1573. Article.

Schirra, Mario and Nieddu, Giovanni (1992) Compositional changes in developing almond kernels in relation to rootstock and water supply. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 34 (1988-1992) , p. 169-175. ISSN 0562-2662. Article.

Schirra, Mario and Palma, Amedeo and Barberis, Antonio and Angioni, Alberto and Garau, Vincenzo Luigi and Cabras, Paolo and D’Aquino, Salvatore (2010) Postinfection activity, residue levels, and persistence of azoxystrobin, fludioxonil, and pyrimethanil applied alone or in combination with heat and imazalil for green mold control on inoculated oranges. Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58 (6), p. 3661-3666. eISSN 1520-5118. Article.

Scognamillo, Sergio and Alzari, Valeria and Nuvoli, Daniele and Illescas Martínez, Francisco Javier and Marceddu, Salvatore and Mariani, Alberto (2011) Thermoresponsive super water absorbent hydrogels prepared by frontal polymerization of N-isopropyl acrylamide and 3-sulfopropyl acrylate potassium salt. Journal of Polymer Science. Part A: Polymer Chemistry, Vol. 49 (5), p. 1228-1234. eISSN 1099-0518. Article.

Venditti, Tullio and Dore, Antonio and Molinu, Maria Giovanna and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'hallewin, Guy (2009) Combined effect of curing followed by acetic acid vapour treatments improves postharvest control of Penicillium digitatum on mandarins. Postharvest Biology and Technology, Vol. 54 (2), p. 111-114. ISSN 0925-5214. Article.

Zara, Giacomo and Zara, Severino and Pinna, Claudia <1973- > and Marceddu, Salvatore and Budroni, Marilena (2009) FLO11 gene length and transcriptional level affect biofilm-forming ability of wild flor strains of Saccharomyces cerevisiae. Microbiology, Vol. 155 (12), p. 3838-3846. eISSN 1465-2080. Article.

Conference or Workshop Item

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > (1996) Risposta alla frigoconservazione di alcune cultivar di pere estive del germoplasma autoctono. In: Biodiversità e produzioni biologiche: atti del 2. Convegno nazionale, 11 giugno 1996, Matera, Italia. Potenza, Centro interuniversitario per le ricerche, conservazione ed utilizzazione del germoplasma mediterraneo (C.I.G.M.). p. 227-244. Conference or Workshop Item.

Agabbio, Mario Carlo Salvatore and D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Continella, Giovanni (1999) Risposta di frutti di nespolo del Giappone della cv "palermitana" alla conservazione refrigerata. In: I fruttiferi tropicali e subtropicali in Italia: convegno nazionale, 5-6 novembre 1999, Ragusa, Italia. Catania, Università degli studi di Catania, Facoltà di Agraria. p. 99-100. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy (1995) Fungicide effect of volatile compounds of Thymus capitatus essential oil. In: International Symposium on the Quality of Fruit and Vegetables : the Influence of Pre- and Post-Harvest Factors and Technology, September 20-24, 1993, Chania, Greece. Leiden, International Society for Horticultural Science. p. 593-600. (Acta Horticulturae, 379). ISBN 978-90-66053-46-5. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > (1995) Thymus capitatusessential oil reducing citrus fruit decay. In: Postharvest physiology, pathology and technologies for horticultural commodities: recent advances: proceedings of the International symposium, 16-21 January 1994, Agadir, Morocco. Rabat, Institut Agronomique et Vétérinaire Hassan II. p. 426-428. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1996) Effect of TBZ, acetaldehyde, citral and Thymus capitatus essential oil on 'Minneola' tangelo fruit decay. In: 8th International citrus congress: proceedings, 12-17 May 1996, Sun City Resorth, South Africa. Riverside, International Society of Citriculture. Vol. 1. p. 406-409. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy (1994) Effectiveness of Thymus capitatus aerosol application at subatmospheric pressure to control green mold on "avana" mandarin fruit. In: International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, 30 August-3 September 1993, Kecskemét, Hungary. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 382-386. (Acta Horticulturae, 368). ISBN 978-90-66052-36-9. Conference or Workshop Item.

Arras, Giovanni and Piga, Antonio <1965- > and D'hallewin, Guy (1993) The Use of Thymus capitatus essential oil under vacuum conditions to control Penicillium digitatum development on citrus fruit. In: International Symposium on Medicinal and Aromatic Plants, March 22-25, 1993, Tiberias on the Sea of Galilee, Israel. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 147-153. (Acta Horticulturae, 344). ISBN 978-90-66054-65-3. Conference or Workshop Item.

Barabino, Bianca and Gavini, Elisabetta and Rassu, Giovanna and Sanna, Vanna Annunziata and Marceddu, Salvatore and Giunchedi, Paolo (2006) Preparation of spray-dried microspheres containing ketoprofen: study of the technological parameters. In: SardiniaChem 2006: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 5 giugno 2006, Cagliari, Italia. Conference or Workshop Item.

Battacone, Gianni and Pascale, Michelangelo and Iannuzzi, Leopoldo and Palomba, Michele Francesco Luigi and Nicolussi, Paola and Pulina, Giuseppe (2006) Sostanze indesiderate negli alimenti zootecnici: effetti sugli ovini e riflessi nel latte e derivati. In: Produzioni ovine e caprine: quale garanzia per i consumatori?: relazioni presentate nella giornata di studio, 24 febbraio 2006, Perugia, Italia. Sassari, Società italiana di patologia e di allevamento degli ovini e dei caprini. p. 28-41. Conference or Workshop Item.

Culeddu, Nicola and D'hallewin, Guy and Nguyen, T. A. (2006) Applicazione dell'MRI ai prodotti agroalimentari: analisi del profilo dell'acqua durante la conservazione. In: SardiniaChem 2006: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 5 giugno 2006, Cagliari, Italia. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1999) Condition of film wrapped "Fairchild" fruits held in shelf-life conditions. In: Challenges on packaging in 21st century: 11th IAPRI world conference on packaging, 7-9 July 1999, Singapore. Singapore, TÜV SÜD PSB. p. 191-202. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Conservabilità di cultivar di pero e melo del germoplasma autoctono. In: Caratterizzazione dei prodotti alimentari dell'area sardo-corsa: Progetto Interreg I, settore agroalimentare: atti conclusivi sull'attività svolta, 11 aprile 1997, Sassari, Italia. Sassari, Università degli studi di Sassari - Regione autonoma della Sardegna. p. 82-92. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2002) "San Giovanni", "San Giovanni Arrubia" e "Di Luglio": tre cultivar precocissime di melo del germoplasma autoctono. In: Produzioni alimentari e qualità della vita: atti del Convegno internazionale = Food production and the quality of life: proceedings of the International congress, 4-8 settembre 2000, Sassari, Italia. Sassari, CNR, Istituto per la fisiologia della maturazione e della conservazione del frutto e delle specie arboree mediterranee. Vol. 2. p. 563-570. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Angioni, M. (2000) Influenza del condizionamento termico e del confezionamento con film plastico sulla conservabilità della pera "Camusina Grande". In: Biodiversità: germoplasma locale e sua valorizzazione: atti del 4. Convegno nazionale, 8-11 settembre 1998, Alghero, Italia. Sassari, Carlo Delfino editore. p. 543-546. ISBN 88-7138-191-2. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Continella, Giovanni (1999) Il Confezionamento con film plastico riduce le alterazioni dei frutti di avocado in frigoconservazione e ne prolunga la vita postraccolta. In: I fruttiferi tropicali e subtropicali in Italia: convegno nazionale, 5-6 novembre 1999, Ragusa, Italia. Catania, Università degli studi di Catania, Facoltà di Agraria. p. 27-28. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna (1998) Decay control of "Femminello Santa Teresa" lemon fruits by prestorage high temperature conditioning. In: Non conventional methods for the control of postharvest disease and microbiological spoilage: proceedings of the COST 914 COST 915 joint workshop, October 9-11, 1997, Bologna, Italy. Luxembourg, Office for Official Publications of the European Communities. p. 221-226. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna and Delogu, M. (1998) Influenza del confezionamento con film plastici sul mantenimento qualitativo del tangelo "Page" in shelf-life. In: 4. Giornate scientifiche SOI - Società Orticola Italiana, 1-3 aprile 1998, Sanremo, Italia. Firenze, Società Orticola italiana. p. 305-306. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna and Mura, Domenico (1998) Response of cactus pear fruit to high temperature conditioning and film wrapping. In: Non conventional methods for the control of postharvest disease and microbiological spoilage: proceedings of the COST 914 COST 915 joint workshop, October 9-11, 1997, Bologna, Italy. Luxembourg, Office for Official Publications of the European Communities. p. 263-268. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Pala, Mario (2000) Caratteristiche merceologiche e conservabilità di alcune cultivar di melo del germoplasma locale. In: Biodiversità: germoplasma locale e sua valorizzazione: atti del 4. Convegno nazionale, 8-11 settembre 1998, Alghero, Italia. Sassari, Carlo Delfino editore. p. 317-320. ISBN 88-7138-191-2. Conference or Workshop Item.

D'Aquino, Salvatore and Piga, Antonio <1965- > and Molinu, Maria Giovanna and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Papoff, Claudio (1998) Maintaining quality attributes of "Craxiou de porcu" fresh fig fruit in simulated marketing conditions by modified atmosphere. In: First International Symposium on Fig, 24-28 June 1997, Izmir, Turkey. Leuven, International Society for Horticultural Science. p. 289-294. (Acta Horticulturae, 480). ISBN 978-90-66057-51-7. Conference or Workshop Item.

D'hallewin, Guy and Arras, Giovanni and Castia, T. and Piga, Antonio <1965- > (1994) Reducing decay of Avana mandarin fruit by the use of UV, heat and thiabendazole treatments. In: International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, 30 August-3 September 1993, Kecskemét, Hungary. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 387-394. (Acta Horticulturae, 368). ISBN 978-90-66052-36-9. Conference or Workshop Item.

D'hallewin, Guy and Mura, Domenico and Piga, Antonio <1965- > and Pala, Mario and Lovicu, Gianni (1994) Rootstock effects on postharvest physiological and pathological behaviour of "Avana" mandarin. In: International Symposium on Postharvest Treatment of Horticultural Crops, 30 August-3 September 1993, Kecskemét, Hungary. Wageningen, International Society for Horticultural Science. p. 395-402. (Acta Horticulturae, 368). ISBN 978-90-66052-36-9. Conference or Workshop Item.

Papoff, Claudio and Battacone, Gianni and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Farris, Giovanni Antonio and Vodret, Antonio and Milella, Giangiacomo and Sotgiu, Carla and Sanna, F. E. and Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore (1998) The Influence of industrial dehydration on quality of fig fruits. In: First International Symposium on Fig, 24-28 June 1997, Izmir, Turkey. Leuven, International Society for Horticultural Science. p. 233-238. (Acta Horticulturae, 480). ISBN 978-90-66057-51-7. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (1997) Valorizzazione della qualità di fichi da consumo fresco della cv "Niedda longa" mediante imballaggio con film plastici e breve esposizione in condizioni anaerobiche. In: Caratterizzazione dei prodotti alimentari dell'area sardo-corsa: Progetto Interreg I, settore agroalimentare: atti conclusivi sull'attività svolta, 11 aprile 1997, Sassari, Italia. Sassari, Università degli studi di Sassari - Regione autonoma della Sardegna. p. 71-80. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Angioni, M. (2000) Estensione della vita postraccolta di due varietà di pero estive del germoplasma autoctono con l'uso di trattamenti anaerobici. In: Biodiversità: germoplasma locale e sua valorizzazione: atti del 4. Convegno nazionale, 8-11 settembre 1998, Alghero, Italia. Sassari, Carlo Delfino editore. p. 321-325. ISBN 88-7138-191-2. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Angioni, M. (1999) Influenza di alcune pratiche di condizionamento sulla shelf-life di frutti di fico d'India della varietà "gialla". In: I fruttiferi tropicali e subtropicali in Italia: convegno nazionale, 5-6 novembre 1999, Ragusa, Italia. Catania, Università degli studi di Catania, Facoltà di Agraria. p. 55-56. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Cicu, Maria Filippa Ivana and Fenu, Paolo Antonio Maria and Farris, Giovanni Antonio (2002) Influenza della temperatura sulla conservazione di frutti di fico d'India minimamente trasformati. In: Produzioni alimentari e qualità della vita: atti del Convegno internazionale = Food production and the quality of life: proceedings of the International congress, 4-8 settembre 2000, Sassari, Italia. Sassari, CNR, Istituto per la fisiologia della maturazione e della conservazione del frutto e delle specie arboree mediterranee. Vol. 2. p. 883-889. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Delogu, M. (2000) Variazioni qualitative dei frutti di arancio "Tardivo di san Vito" durante la frigoconservazione. In: Biodiversità: germoplasma locale e sua valorizzazione: atti del 4. Convegno nazionale, 8-11 settembre 1998, Alghero, Italia. Sassari, Carlo Delfino editore. p. 629-632. ISBN 88-7138-191-2. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Molinu, Maria Giovanna (1998) Evoluzione dei parametri fisiologici in shelf-life di frutti di tangelo "Page"in seguito a trattamento anaerobio e ceratura. In: 4. Giornate scientifiche SOI - Società Orticola Italiana, 1-3 aprile 1998, Sanremo, Italia. Firenze, Società Orticola Italiana. p. 307-308. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Papoff, Claudio (1998) Short-term nitrogen atmosphere exposure extends shelf-life of fresh "Niedda longa" fig fruits. In: First International Symposium on Fig, 24-28 June 1997, Izmir, Turkey. Leuven, International Society for Horticultural Science. p. 295-300. (Acta Horticulturae, 480). ISBN 978-90-66057-51-7. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore and Petretto, Antonio Aldo (1998) Prestorage anaerobic treatment of "Gialla" cactus pear. In: Non conventional methods for the control of postharvest disease and microbiological spoilage: proceedings of the COST 914 COST 915 joint workshop, October 9-11, 1997, Bologna, Italy. Luxembourg, Office for Official Publications of the European Communities. p. 257-262. Conference or Workshop Item.

Piga, Antonio <1965- > and Del Caro, Alessandra and Vacca, Vincenzo and D'Aquino, Salvatore and Agabbio, Mario Carlo Salvatore (2002) Variazione dei flavonoidi glicosilati e dell'acido ascorbico durante la conservazione di agrumi minimamente trasformati. In: Ricerche e innovazioni nell'industria alimentare: atti del 5. Congresso italiano di scienza e tecnologia degli alimenti (CISETA), 13-14 settembre 2001, Cernobbio, Italia. Pinerolo, Chiriotti Editori. p. 918-923. ISBN 978-88-85022-78-2. Conference or Workshop Item.

Sanna, Vanna Annunziata and Pala, Nicolino and Nurra, Salvatore and Marceddu, Salvatore and Pathani, Divya and Nearnati, Nouri and Sechi, Mario (2013) Targeted nanoparticles for the delivery of novel bioactive molecules to pancreatic cancer cells. In: 35. Convegno della Divisione di chimica organica della Società Chimica Italiana, 9-13 settembre 2013, Sassari, Italia. [S.l.], Società Chimica Italiana, Divisione di chimica organica. P45. Conference or Workshop Item.

Usai, Marianna and Foddai, Marzia and Azara, Emanuela and Arras, Giovanni (2004) Variazioni dell'olio essenziale di Citrus grandis L. x Citrus paradisi macf. a differenti stadi di maturazione. In: SardiniaChem 2004: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 31 Maggio 2004, Sassari, Italia. Conference or Workshop Item.

Usai, Marianna and Foddai, Marzia and Juliano, Claudia Clelia Assunta and Carotenuto, Domenico and Arras, Giovanni and Azara, Emanuela (2006) Analisi fitochimica e attività biologica in vitro di Minthostachys setosa (Biq. Epling.). In: SardiniaChem 2006: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 5 Giugno 2006, Cagliari, Italia. Conference or Workshop Item.

This list was generated on Fri Oct 31 10:54:22 2014 CET.