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La Composizione del vino Vermentino prodotto nella Sardegna Settentrionale

Madau, Gianluigi (1976) La Composizione del vino Vermentino prodotto nella Sardegna Settentrionale. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 24 , p. 239-256. ISSN 0562-2662. Article.

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Abstract

A research on the chemical and chemical-physical characteristics of the Vermentino wine has been accomplished. The 1O must samples examined have meanly a composition with 21,81% of sugars, 5,6 g/l of addity and 3,19 g/l of ashes. The 44 wine samples hawe, on the average, the 13.21% of alcohol, a fixed acidity of 4,14 g/l, a glycerine percentage equivalent to 8,68 g/l and an ashes percentage equivalent to 2,28 g/l.

Item Type:Article
ID Code:2320
Status:Published
Refereed:Yes
Uncontrolled Keywords:Vermentino, wine composition, must, Northern Sardinia
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/15 Scienze e tecnologie alimentari
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Scienze ambientali agrarie e biotecnologie agro-alimentari
Publisher:Università degli studi di Sassari, Facoltà di Agraria - Gallizzi
ISSN:0562-2662
Publisher Policy:Depositato per gentile concessione dell'Editore Gallizzi
Deposited On:18 Aug 2009 10:07

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