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Su alcuni fattori di sviluppo del "flor" di Saccharomyces bailii Lindner

Fatichenti, Fabrizio and Deiana, Pietrino and Farris, Giovanni Antonio (1976) Su alcuni fattori di sviluppo del "flor" di Saccharomyces bailii Lindner. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 24 , p. 198-207. ISSN 0562-2662. Article.

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Abstract

From several tests carried out to obtain the time of formation and type of flor on Vernaccia and the capacity to form film on synthetic medium with a tea base, even with the presence of growing concentration of SO2 and of alcohol, some interesting differences in the behaviour of the strains of Sacch. Bailii and the better known flor yeasts Sacch. Bayanus and Sacch. Prostoserdovii, are observed. These results, moreover, with others a1ready obtained in previous experiments, show the validity of the use of the species Sacch. Bailii in the processes of the ageing of the “Vernaccia di Oristano”.

Item Type:Article
ID Code:2303
Status:Published
Refereed:Yes
Uncontrolled Keywords:Yeast, flor, Saccharomyces bailii Lindner, wine production, “Vernaccia di Oristano”, Sardinia
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/16 Microbiologia agraria
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Scienze ambientali agrarie e biotecnologie agro-alimentari
Publisher:Università degli studi di Sassari, Facoltà di Agraria - Gallizzi
ISSN:0562-2662
Publisher Policy:Depositato per gentile concessione dell'Editore Gallizzi
Deposited On:18 Aug 2009 10:07

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