titoli, abstracts, parole chiave >>>
Il Formaggio di capra prodotto in Sardegna: nota preliminare

Campus, Raffaele Lorenzo (1978) Il Formaggio di capra prodotto in Sardegna: nota preliminare. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 26 , p. 97-106. ISSN 0562-2662. Article.

[img]
Preview
Full text disponibile come PDF Richiede visualizzatore di PDF come GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader.
498Kb

Abstract

It has been inquired about manufacture and composition of goat cheese made in Sardinia. It has been remarked that goat cheese in made following the making way of "Fiore Sardo" and of "semicotto" and it has been remarked that manufacture often used gives a lower yield of cheese. In chemical composition goat cheese of handicraft production is like sheep cheese made in similar way.

Item Type:Article
ID Code:2154
Status:Published
Refereed:Yes
Uncontrolled Keywords:Goat cheese, manufacture and composition, caprine breeding, Sardinia
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/15 Scienze e tecnologie alimentari
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Scienze ambientali agrarie e biotecnologie agro-alimentari
Publisher:Università degli studi di Sassari, Facoltà di Agraria - Gallizzi
ISSN:0562-2662
Publisher Policy:Depositato per gentile concessione dell'Editore Gallizzi
Deposited On:18 Aug 2009 10:07

I documenti depositati in UnissResearch sono protetti dalle leggi che regolano il diritto d'autore

Repository Staff Only: item control page