titoli, abstracts, parole chiave >>>
Ulteriore contributo alla conoscenza della composizione del latte di pecora di razza sarda

Denti, Mario and Vacca, Vincenzo (1978) Ulteriore contributo alla conoscenza della composizione del latte di pecora di razza sarda. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 26 , p. 58-70. ISSN 0562-2662. Article.

[img]
Preview
Full text disponibile come PDF Richiede visualizzatore di PDF come GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader.
516Kb

Abstract

By researches excuted into the composition of Sardinian raced sheep milk's carning from pasturing flock in the northern Sardinia. We can say that the genuine milk carning from such a zone, contains a total extract included btween 17 and 20%, it contains fat between 5 and 9 %, a resulting lean extract between II,5 and 15 %, and at the end a cryoscopic index carning from -0,57 -0,61°C., and a density between the limit values of 1,037 and 1,040. We can suppose that the champions of milk haring different parameters are not genuine.

Item Type:Article
ID Code:2152
Status:Published
Refereed:Yes
Uncontrolled Keywords:Sardinian sheep milk, composition
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/10 Costruzioni rurali e territorio agroforestale
Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/15 Scienze e tecnologie alimentari
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Scienze ambientali agrarie e biotecnologie agro-alimentari
Publisher:Università degli studi di Sassari, Facoltà di Agraria - Gallizzi
ISSN:0562-2662
Publisher Policy:Depositato per gentile concessione dell'Editore Gallizzi
Deposited On:18 Aug 2009 10:07

I documenti depositati in UnissResearch sono protetti dalle leggi che regolano il diritto d'autore

Repository Staff Only: item control page