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Influenza dei metodi di estrazione e di purificazione sul dosaggio in HPLC degli idrossifenoli

Solinas, Vincenzo and Premoli, Alessandra Maria and Deiana, Salvatore Andrea (1984) Influenza dei metodi di estrazione e di purificazione sul dosaggio in HPLC degli idrossifenoli. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 31 , p. 105-117. ISSN 0562-2662. Article.

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Abstract

Four different extraction methods were compard, in oder to optimize the HPLC separation and quantitation of hydroxyphenols in «Thymus capitatus». One method was not suitable for HPLC ansly,is, whereas the others partially destroyed the hydroxyphenols extracted from the plant. The Charpentier-Cowles me thod was, found the most effective allowing to analyse, in spite of the losses, most of the free phenolic acids and of those bounded extractable in hot acidic medium but not in ethanol. For the phenolics in free form a method whith recoverier greater than those obtained with Hagerman Nicholson and Horvat-Senter methods was developed.

Item Type:Article
ID Code:1831
Status:Published
Refereed:Yes
Uncontrolled Keywords:HPLC, phenols, hydroxyphenols, extraction and clean-up methods, Thymus capitatus
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/13 Chimica agraria
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Scienze ambientali agrarie e biotecnologie agro-alimentari
Publisher:Università degli studi di Sassari, Facoltà di Agraria
ISSN:0562-2662
Deposited On:18 Aug 2009 10:06

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