titoli, abstracts, parole chiave >>>
Compositional changes in developing almond kernels in relation to rootstock and water supply

Schirra, Mario and Nieddu, Giovanni (1992) Compositional changes in developing almond kernels in relation to rootstock and water supply. Studi sassaresi: organo ufficiale della Società sassarese di Scienze mediche e naturali. Sez. 3: Annali della Facoltà di Agraria dell'Università di Sassari, Vol. 34 (1988-1992) , p. 169-175. ISSN 0562-2662. Article.

[img]
Preview
Full text disponibile come PDF Richiede visualizzatore di PDF come GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
335Kb

Abstract

The investigations conducted on almond trees (Prunus amygdalus, cv Texas), showed differences due to rootstocks in the rate of oil accumulation but not on oil content at maturity; water supply resulted in an increase of kernel moisture and free fatty acids in the oil. Neither the rootstock nor water supply significantly affected fatty acid composition or the oil spectrophotometric indices.

Item Type:Article
ID Code:1766
Status:Published
Refereed:Yes
Uncontrolled Keywords:Almonds, fatty acid, spectrophotometric indices of oil
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/03 Arboricoltura generale e coltivazioni arboree
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Economia e sistemi arborei
002 Altri enti e centri di ricerca del Nord Sardegna > CNR-Consiglio Nazionale delle Ricerche > Istituto di scienze delle produzioni alimentari, Sassari
Publisher:Università degli studi di Sassari, Facoltà di Agraria
ISSN:0562-2662
Deposited On:18 Aug 2009 10:06

I documenti depositati in UnissResearch sono protetti dalle leggi che regolano il diritto d'autore

Repository Staff Only: item control page