titoli, abstracts, parole chiave >>>
Effects of supplementation with vegetable extracts on physicochemical, antioxidant and microbiological properties of yogurts

Cossu, Massimo and Juliano, Claudia Clelia Assunta and Pisu, Rosa and Alamanni, Maria Cristina Paolina (2008) Effects of supplementation with vegetable extracts on physicochemical, antioxidant and microbiological properties of yogurts. In: SardiniaChem 2008: giornata di studio dedicata alla chimica organica delle molecole biologicamente attive, 30 Maggio 2008, Sassari, Italia. Conference or Workshop Item.

[img]
Preview
Full text disponibile come PDF Richiede visualizzatore di PDF come GSview, Xpdf o Adobe Acrobat Reader
532Kb

Alternative URLs:

Abstract

The objective of this work was the evaluation of physico-chemical properties, antioxidant capacity and microbiological vitality of in laboratory prepared yogurts, whose fermentation was conducted in presence or in absence of different vegetable extracts: artichoke (Cynara scolymus L.) edible (ED) and not edible (NED) part, strawberry-tree (Arbutus unedo L.) fruits at two different stages of ripening, ripe (red) and unripe (yellow) fruits, cherries (Prunus avium L.), compared to commercial yogurts supplemented with vegetable extracts or with antioxidant factors.

Item Type:Conference or Workshop Item (Poster)
ID Code:1064
Status:Published
Uncontrolled Keywords:Yogurt, antioxidant
Subjects:Area 03 - Scienze chimiche > CHIM/09 Farmaceutico tecnologico applicativo
Divisions:001 Università di Sassari > 01 Dipartimenti > Scienze del farmaco
Additional Information:Comitato Scientifico di SardiniaChem 2008: Giampaolo Giacomelli, Università di Sassari; Giovanna Delogu, CNR Sassari; Salvatore Cabiddu, Pier Paolo Piras, Università di Cagliari. Comitato Organizzatore: Andrea Porcheddu, Università di Sassari; Roberto Dallocchio, CNR Sassari; Stefania De Montis, Università di Cagliari. Realizzazione: Università di Sassari, Dipartimento di chimica e Facoltà di Scienze MFN; CNR, Istituto di chimica biomolecolare, sez. Sassari; Università di Cagliari; Agilent Technologies, Italia, s.p.a., Agenzia Sardegna; Sapio s.r.l.; Sigma-Aldrich s.r.l.; Carlo Erba Reagenti; Medinlab s.r.l.; VWR International s.r.l.
Deposited On:18 Aug 2009 10:04

I documenti depositati in UnissResearch sono protetti dalle leggi che regolano il diritto d'autore

Repository Staff Only: item control page